24e Rode Kruis Bloesemtocht: 28.040 deelnemers!

Het Bloesemtochtweekend werd afgetrapt met de eerste BloesemRun op de vrijdagavond. Zo’n 250 deelnemers hielden het de hele run droog. De zaterdag kwamen er 28.040 wandelaars naar Geldermalsen om te genieten van een ontspannen wandeldag in de bloesem!

Op zaterdagmorgen om 7.00 uur vertrokken de eerste wandelaars en er volgden er nog velen die de paden op en de boomgaarden in gingen. Het weer was aan de frisse kant maar droog. De wandelaars konden kiezen uit maar liefst 8 afstanden van 8 tot 40 kilometer door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. 

Bloesemtochtweekend

Kees Roldanus, voorzitter van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht over het verloop van het Bloesemtochtweekend: “Door de toevoeging van de BloesemRun blijft het evenement zich verder ontwikkelen. Deze run is zeer goed verlopen dus wellicht dat die ook volgend jaar weer op het programma staat.”

“De Bloesemtocht op zaterdag kende een mooi aantal deelnemers. Zij beleefden een mooie wandeldag, mede door de inzet van de vele vrijwilligers, muzikanten, landeigenaren die de wandelaars toegang gaven tot particuliere terreinen, onze sponsors en genisten van de Koninklijke Landmacht die speciaal voor de Bloesemtocht bruggen plaatsten over de Linge." De uitslagen van de BloesemRun staan online. Op onze Facebook pagina vindt u een beeldverslag van de BloesemRun en Bloesemtocht terug.

Opbrengst

De opbrengst van de Bloesemtocht gaat zoals ieder jaar naar goede doelen in het kader van de nationale sociale hulp: steun bieden aan de sociaal zwakkeren in onze samenleving; de chronisch zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen, ongeacht leeftijd. Uiteraard gaat er ook weer 5% naar doelen die door de vrijwilligers van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht worden aangedragen.

22 April 2017 - 25ste editie

De organisatie gaat de komende tijd nog nagenieten van deze succesvolle 24ste editie. Na de zomerperiode gaat dan de voorbereiding van de 25ste editie die zaterdag 22 april 2017 plaatsvindt van start.