Proef de Rode Kruis Bloesemtocht de hele maand april!

Bedankt voor je deelname aan de Rode Kruis Bloesemmaand! Ruim 49.000 wandelaars hebben de Betuwe op haar mooist gezien. De Bloesemmaand is afgelopen en het boekje is niet meer te downloaden.

Herinneringspin

Het bestellen van de pin is niet meer mogelijk.

Muziek onderweg

Tijdens de Bloesemtocht treden er altijd tientallen bands op. Luister en beleef de sfeer met onze playlist via Spotify. U heeft hier wel een premium account voor nodig.

Even pauze

Langs de route staan diverse beachvlaggen bij horeca ondernemers. Deze hebben in veel gevallen een speciale actie voor wandelaars van de Bloesemmaand. Op de wandelkaart ziet u de deelnemende horecalocaties.

Bloesem app

Wanneer bloeit welke bloesem? Het Bureau Toerisme Rivierenland heeft een handige app voor liefhebbers van het Betuwse fruit ontwikkeld. Download de app via BloesemAlert.nl.

Praktische informatie

Ontdek Nederlands Fruit

Nederland staat bekend om zijn vele fruitsoorten. Van appels tot kersen; ze worden allemaal geteeld in Nederland. De bloesem markeert de start van het nieuwe teeltseizoen, een belangrijk moment voor alle fruittelers. Bloesem zorgt niet alleen voor een mooi beeld, elke bloesemknop wordt uiteindelijk een heerlijke vrucht.

Wist je dat er verschillende soorten bloesem zijn? Langs de routes zijn allerlei weetjes over de bloesem en fruit te vinden. Spot je ze allemaal? Benieuwd naar meer fruitige weetjes? Bekijk onze website www.defruitigste.nl.

Vrijwilligers gezocht

De Rode Kruis Bloesemtocht kan alleen succesvol verlopen dankzij de hulp van ruim 500 vrijwilligers. Zij zijn op de dag zelf actief om alles in goede banen te leiden. In totaal 80 vrijwilligers zijn actief in de voorbereidingsfase, ofwel de organisatie van het evenement.

Extra hulp is altijd welkom! Voel je ervoor om in een fijne omgeving met zoveel gemotiveerde mensen je steentje bij te dragen? Meld je aan voor een van de comités.

Er is GEEN Rode Kruis Bloesemtocht meer!

De organisatie heeft besloten om te stoppen.

Sponsors

De Bloesemtocht wordt mede mogelijk gemaakt door: