FAQs

Is er op 23 april 2022 een Bloesemtocht?

Het bestuur van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht heeft na uitgebreid overleg besloten om de 28e editie van de Bloesemtocht en 5e Bloesemrun ook in 2022 niet te gaan organiseren. 

Het kost maanden om dit grootste ééndaagse wandelevenement en het hardloopevenement voor te bereiden. Het is reëel om te verwachten dat er in april 2022 nog altijd Corona maatregelen zullen zijn. Deze zijn niet te verenigen met ons evenement.

Wie kan er meedoen?

Iedereen is welkom. Omdat de tocht zowel lange als korte afstanden kent, is het voor de geroutineerde wandelaars een goede voorbereiding voor bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse. De korte afstanden zijn heel geschikt voor de minder geoefende wandelaar en de gezinnen met kinderen. Delen van het parcours voeren over dijken, door boomgaarden en uiterwaarden. Daar is de toegankelijkheid voor rolstoelen moeilijk, begeleiding en (volwassen) hulp is noodzakelijk. Deelname met scootmobielen wordt ten sterkste afgeraden.

Mag de hond mee?

De veilinghallen maken deel uit van een bedrijf waar voedsel verwerkt wordt, daarom mag uw hond absoluut NIET in de veilinghallen komen!U kunt uw hond voor een beperkte duur onder toezicht van onze vrijwilligers in een bench plaatsen wanneer u het startbewijs koopt in de hal. Laat wel uw mobiele nummer achter bij de ‘hondenpost’! Op het parcours is uw hond toegestaan mits kort aangelijnd. U komt ook op particuliere terreinen. Uw hond mag daar absoluut niet los lopen. Zorgt u voor hondenpoepzakjes?

Waar is de start en de finish?

Op het veilingterrein van Koninklijke Fruitmasters, Deilseweg 7, 4191 NX in Geldermalsen, grenzend aan het NS-station Geldermalsen. TIP! Het is zeker aan te raden om met de trein te komen. Het startterrein ligt op slechts 2 minuten loopafstand van het station van Geldermalsen. Vanuit alle richtingen van het land is dit station goed bereikbaar.

Kan ik alle routes kiezen voor Nordic walking?

Nee, alleen op Parcours Oost is Nordic walking toegestaan op de routes van 11, 16, 20 en 30 km. Op de andere routes is het gebruik van poles niet toegestaan. Let op! U loopt vanaf de start het eerste stuk samen met ‘gewone’ wandelaars. Dat deel mag u de poles nog niet gebruiken.

Hoe kom ik aan een startbewijs?

U kunt gebruikmaken van de voorinschrijving via deze website. U krijgt dan bovendien korting. De kosten voor een startbewijs vindt u bij ‘inschrijven’. U kunt vanaf medio december tot en met de dag voor de start uw tickets via deze website bestellen. Daarnaast kunt u op de dag zelf aan de start op het veilingterrein van de Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen uw startbewijs kopen.

Hoe kom ik bij het startterrein?

Uw wandeltocht start op het Veilingterrein van de Koninklijke Fruitmasters Groep, Deilseweg 7 in Geldermalsen. Geldermalsen is met de auto vanuit diverse richtingen goed bereikbaar en in de omgeving van het startterein zijn weilanden ingericht als parkeerterrein. Maar wist u dat u met de trein op slechts 2 minuten wandelafstand van het startterein aankomt? Wel zo gemakkelijk en u bespaart bovendien op het parkeerticket. Bekijk de mogelijkheden en plan uw reis via www.ns.nl/reisplanner!

 

Is er een maximaal aantal deelnemers?

Nee, er is geen deelnamestop.

 

Wat is de wandelroute?

Er zijn twee parcours uitgezet met ieder 4 afstanden; Parcours West alleen voor wandelaars en Parcours Oost voor zowel Nordic walkers als wandelaars. Kijk hier voor meer informatie.

 

Hoe laat moet ik binnen zijn?

De medaille-uitgifte in de veilinghal sluit om 17.00 uur. Dit is tevens de uiterlijke finishtijd. Het restaurant en de terrassen blijven dan nog even open. Ook de muziek speelt nog door!

 

Kan ik in de veiling ook een startbewijs kopen?

Ja, dat kan. U kunt hier ook een parkeerkaart kopen. U kunt contant of met PIN betalen. Wanneer wordt de volgende Rode Kruis Bloesemtocht georganiseerd?

De datum van de komende Rode Kruis Bloesemtocht staat op de homepage van de website. Het is altijd medio April.

Heeft u nog geen startbewijs?

Dan kunt u ook op zaterdag 22 april 2017 aan de start van de Bloesemtocht in de veilinghallen nog een startbewijs kopen. Aan de ticketkassa kunt u met pin betalen. Langs de route is er slechts beperkt mogelijkheid om per pin te betalen. Denkt u dus ook aan contant geld.

Sponsors

De Bloesemtocht wordt mede mogelijk gemaakt door: