FAQs

Iedereen is welkom. Omdat de tocht zowel lange als korte afstanden kent, is het voor de geroutineerde wandelaars een goede voorbereiding voor bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse. De korte afstanden zijn heel geschikt voor de minder geoefende wandelaar en de gezinnen met kinderen. Delen van het parcours voeren over dijken, door boomgaarden en uiterwaarden. Daar is de toegankelijkheid voor rolstoelen moeilijk, begeleiding en (volwassen) hulp is noodzakelijk. Deelname met scootmobielen wordt ten sterkste afgeraden.
Uw wandeltocht start op het Veilingterrein van de Koninklijke Fruitmasters Groep, Deilseweg 7 in Geldermalsen. Geldermalsen is met de auto vanuit diverse richtingen goed bereikbaar en in de omgeving van het startterein zijn weilanden ingericht als parkeerterrein. Maar wist u dat u met de trein op slechts 2 minuten wandelafstand van het startterein aankomt? Wel zo gemakkelijk en u bespaart bovendien op het parkeerticket. Bekijk de mogelijkheden en plan uw reis via www.ns.nl/reisplanner!
De veilinghallen maken deel uit van een bedrijf waar voedsel verwerkt wordt, daarom mag uw hond absoluut NIET in de veilinghallen komen!U kunt uw hond voor een beperkte duur onder toezicht van onze vrijwilligers in een bench plaatsen wanneer u het startbewijs koopt in de hal. Laat wel uw mobiele nummer achter bij de 'hondenpost'! Op het parcours is uw hond toegestaan mits kort aangelijnd. U komt ook op particuliere terreinen. Uw hond mag daar absoluut niet los lopen. Zorgt u voor hondenpoepzakjes?
Nee, er is geen deelnamestop.
Op het veilingterrein van Koninklijke Fruitmasters, Deilseweg 7, 4191 NX in Geldermalsen, grenzend aan het NS-station Geldermalsen. TIP! Het is zeker aan te raden om met de trein te komen. Het startterrein ligt op slechts 2 minuten loopafstand van het station van Geldermalsen. Vanuit alle richtingen van het land is dit station goed bereikbaar en bovendien zet de NS jaarlijks tijdens de Rode Kruis Bloesemtocht extra lange treinen in. Plan uw reis eenvoudig op www.ns/nl/reisplanner.
Er zijn twee parcours uitgezet met ieder 4 afstanden; Parcours West alleen voor wandelaars en Parcours Oost voor zowel Nordic walkers als wandelaars. Kijk hier voor meer informatie.
Nee, alleen op Parcours Oost is Nordic walking toegestaan op de routes van 11, 16, 20 en 30 km. Op de andere routes is het gebruik van poles niet toegestaan. Let op! U loopt vanaf de start het eerste stuk samen met 'gewone' wandelaars. Dat deel mag u de poles nog niet gebruiken.
De medaille-uitgifte in de veilinghal sluit om 17.00 uur. Dit is tevens de uiterlijke finishtijd. Het restaurant en de terrassen blijven dan nog even open. Ook de muziek speelt nog door!
U kunt gebruikmaken van de voorinschrijving via deze website. U krijgt dan bovendien korting. De kosten voor een startbewijs vindt u bij 'inschrijven'. U kunt vanaf medio december tot en met de dag voor de start uw tickets via deze website bestellen. Daarnaast kunt u op de dag zelf aan de start op het veilingterrein van de Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen uw startbewijs kopen.
Ja, dat kan. U kunt hier ook een parkeerkaart kopen. U kunt contant of met PIN betalen.

Pagina's