De routes

Wandel door de bloesempracht

De Bloesemtocht is een eendaagse wandeltocht en voert u door de mooiste delen van de Betuwe met maar liefst acht afstanden, van 8 tot 40 kilometer. Een aantal afstanden is ook toegankelijk voor nordic walkers. Alle routes leiden u dwars door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de aanleg van speciale bruggen en het openstellen van privédomeinen. U kunt deze routes dus maar één dag per jaar wandelen. De routes zijn allemaal prachtig. U komt over dijken, door uiterwaarden, dwars door fruitboomgaarden met naar wij hopen, volop bloesem, en nog veel meer moois dat de Betuwe te bieden heeft. Bent u er dit jaar bij?

Alle routes van de Bloesemtocht lopen langs de oevers van de Linge. U start op het veilingterrein van de Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen. Na de oversteek over de Linge wandelt u door boomgaarden, over dijken en terreinen die alleen voor de Bloesemtocht zijn opengesteld.

Er komen tijdelijke bruggen over de Linge. Dit biedt wandelaars een unieke wandeltocht die alleen op deze dag mogelijk is. Er zijn in totaal zeven wandelroutes van 8 tot 40 kilometer; vier routes op parcours West en drie routes op parcours Oost.

7 wandelroutes

Parcours West voert over het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, ook wel het openlucht museum van de Betuwe genoemd. De korte routes gaan via het landgoed langs de zuidelijke oever van de Linge, via de Deilsedijk, terug naar de veiling. De 25- en 40 km. routes gaan via Beesd en Rhenoy. Vanaf deze dorpen loopt de 25 km. route ook langs de zuidelijke Lingoever weer terug naar Rumpt en Enspijk. Via daar wandelt u over de Deilsedijk terug naar de veiling. De 40 km. route gaat verder via Acquoy naar Asperen, het verste punt in de 40 km. route.

Parcours Oost voert na de oversteek over de Linge door de boomgaarden langs de oevers van de Linge en de Korne naar de schilderachtige Oranjestad Buren en het pittoreske Erichem. Op de terugweg komen alle routes weer samen voor de laatste kilometers naar de finish. Op de oostelijke route is er voor het eerst een route die dwars door het pittoreske stadje Buren voert, omdat Buren dit jaar haar 625-jarig bestaan viert. Met deze nieuwe route van 23 kilometer komen de routes van 20 en 30 km te vervallen. Dit doet de organisatie ook om de veiligheid van de wandelaars te vergroten. De nieuwe route door Buren heeft een rustpost bij het prachtige Marechaussee museum. Zo draagt de organisatie van de Rode Kruis Bloesemtocht bij aan de viering van het 625-jarig bestaan van de Oranjestad.

Nordic walking

Bent u een nordic walker? De routes van parcours Oost zijn speciaal toegankelijk gemaakt voor deze wandelsport. U heeft de keuze uit drie afstanden: 11, 16 of 23 km. De Nordic walking routes voeren u oostwaarts langs de Linge en de Korne en vele bloeiende boomgaarden. Het parcours kent onverharde, half verharde en verharde delen. U loopt vanaf de start het eerste stuk samen met “gewone” wandelaars. Dat deel mag u de poles nog niet gebruiken. Ook de ‘gewone’ wandelaars mogen meegenieten van de mooie routes op Parcours Oost. De 11 km. route voert u door het rustieke dorp Tricht. De 16- en 23km. route gaan via Buurmalsen richting Buren. De 16 km. route buigt halverwege af door de boomgaarden terug naar Tricht. De 23 km. tocht gaat naar de ‘Oranjestad’ Buren via een prachtig natuurgebied richting Tricht.

Routekaart

Routes

West
Deze routes leiden u over landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, ook wel het openlucht museum van de Betuwe genoemd. Klik op de afstanden om de routes te bekijken.

West-8
Afstand: 8 Km
Starttijd: Tussen 09:00 & 14:00 uur
Einde: 17:00 uur
Geschikt voor: Wandelaars 

West-15
Afstand: 15 Km
Starttijd:
Tussen 09:00 & 13:00 uur
Einde: 17:00 uur
Geschikt voor: Wandelaars

West-25
Afstand: 25 Km
Starttijd: Tussen 07:00 & 12:00 uur
Einde: 17:00 uur
Geschikt voor: Wandelaars

West-40
Afstand: 40 Km
Starttijd: Tussen 07:00 & 10:00 uur
Einde: 17:00 uur
Geschikt voor: Wandelaars

Oost
De routes van parcours Oost voeren u na de oversteek over de Linge door de boomgaarden langs de oevers van de Linge en de Korne naar de schilderachtige Oranjestad Buren en het pittoreske Erichem. Klik op de afstanden om de routes te bekijken

Oost-11
Afstand: 11 Km
Starttijd:
Tussen 09:00 & 14:00 uur
Einde: 17:00 uur
Geschikt voor: Wandelaars, NordicWalkers

Oost-16
Afstand: 16 Km
Starttijd:
Tussen 09:00 & 13:00 uur
Einde: 17:00 uur
Geschikt voor:
Wandelaars, NordicWalkers

Oost-23
Afstand: 23 Km
Starttijd:
Tussen 07:00 & 14:00 uur
Einde: 17:00 uur
Geschikt voor:
Wandelaars, NordicWalkers

Sponsors

De Bloesemtocht wordt mede mogelijk gemaakt door: