Langs de route

De organisatie van de Rode Kruis Bloesemtocht doet er alles aan om u een plezierige wandeltocht te laten ervaren. Naast de prachtige omgeving, keuzes uit maar liefst 8 afstanden, bieden we ook op de start- en finishlocatie en langs de route voldoende faciliteiten. Zo zijn er diverse horecafaciliteiten, uitgebreide sanitaire voorzieningen, is er volop muziek langs de route en op het aankomstterrein en besteden we veel aandacht aan de veiligheid en gezondheid van de wandelaars op het parcours.  

Muziek

De Rode Kruis Bloesemtocht brengt ieder jaar een uitgebreid muziekprogramma. Op veel plaatsen treden harmonieorkesten, popgroepen en dweilorkesten op. Zie het muziekprogramma waar u langs de route of op de rustposten van kunt genieten! 

Eten en drinken

Zowel op de start- en finishlocatie als langs de route zijn veel horeca faciliteiten. In de aankomsthal van de veiling is een groot restaurant ingericht. De catering wordt hier verzorgd door Albron. Net als op post Kievit en post Veerdam. Langs de route bent u welkom bij de vele horecagelegenheden die allen een financiële bijdrage leveren ten behoeve van het goede doel. Bezoek ook hun websites (indien zij die hebben) voor meer informatie:

Rustpunten langs parcours West zijn:

  • Post De Schakel
  • Post Kroeze
  • Post Theetuin Gellicum
  • Post Fort Asperen

Langs parcours Oost bent u welkom bij:

Hulpverlening

We doen er alles aan wat in ons vermogen ligt om de hulpverlening optimaal te laten zijn. Niet alleen op de start- en finishlocatie, maar ook langs de route zijn veel posten bemand met professionele hulpverleners. Heeft u onverhoopt blaren? Deze kunnen op de posten professioneel worden verzorgd. Verder zijn er op de grote posten AED's aanwezig en staan op en rond het parcours ambulances en motorambulances paraat. De organisatie heeft een commandocentrum ingericht van waaruit contact wordt onderhouden met alle posten langs de route en de hulpverleners.

Op de volgende posten is professionele hulp beschikbaar:

  • De start- finishlocatie Veiling.
  • Aan parcours West: post Kievit, post Veerdam, Restaurant Rust Wat, Post Fort Asperen, Post De Jong en Post Vogelaar Vredehof.
  • Aan Parcours Oost: Post Erichem, Dorpshuis Ons Eigen Gebouw in Buurmalsen, post Het Wilgje, Post Tricht en Post Prinsenhof