2de BloesemRun groot succes

Na de succesvolle try-out in 2016, konden ook dit jaar hardloopliefhebbers weer genieten van een prachtig parcours langs de Linge, dwars door boomgaarden en over de speciaal door de Landmacht aangelegde bruggen. Aan de BloesemRun konden dit jaar maar liefst 500 deelnemers meedoen. Dat het parcours dit jaar 1 kilometer langer was dan vooraf gepland, maakte de deelnemers niets uit. “Een extra kilometer genieten van de prachtige omgeving is geen straf”, zei een van de deelnemers na afloop.

Uitslagen BloesemRun

"Een belangrijk gegeven voor hardlopers is de tijd die ze officieel gelopen hebben", zegt Leo Wesselink van het organisered comité van de run. "Er wordt dan ook gewerkt met een officiële tijdmeting via MySports. Al direct na de finish werden de winnaars met hun officiële finishtijden bekendgemaakt." Onderstaande winnaars kregen van ambassadeurs van Rabobank West Betuwe, hoofdsponsor van de BloesemRun, een beker overhandigd.

Mannen

Jeroen Velders
Wouter Baas
Tijmen Kooij

Vrouwen

Judith van den Brule
Gabriëlla Rietmeijer
​Inge van Middelkoop-Van Splunder

De uitslagen en filmpjes van de hardlopers bij de finish zijn te bekijken op de uitslagenpagina.

Sfeerimpressie vanuit de lucht en foto's

Van de 2de editie van de BloesemRun is een mooie sfeerimpressie gemaakt vanuit de lucht. Ook zijn er mooie foto's gemaakt. Deze zijn hier te vinden.

BloesemRun krijgt vervolg in 2018

Het organiserend comité, onderdeel van de Rode Kruis Bloesemtocht, kijkt terug op een geslaagd evenement: "De BloesemRun is een mooie recreatieve loop over een uniek parcours dat maar één keer per jaar toegankelijk is voor hardlopers. De BloesemRun krijgt zeker vervolg tijdens het Bloesemtochtweekend in 2018. De run wordt dan gehouden op vrijdagavond 20 april 2018. We hopen het evenement dan weer verder uit te kunnen breiden." Met de enthousiase reacties van de deelnemers en de aandacht die het evenement ook in de media kreeg, het evenement werd door RunnersWorld Nederland zelfs verkozen tot wedstrijd van de week, hebben wij er alle vertrouwen in dat er nog meer potentie zit in dit mooie evenement."