De jubileumeditie van de Rode Kruis Bloesemtocht heeft ook dit jaar weer veel wandelaars getrokken naar de Betuwe. Maar liefst 30.600 wandelaars genoten van het prachtige parcours, de bloesem en de gezellige sfeer op en langs de route. Bij de diverse rustposten was het gezellig druk en wandelaars konden onderweg ook dit jaar weer van de vele muziekkorpsen; harmonieorkesten, popgroepen en dweilorkesten.

Speciaal jubileum

25 jaar organiseren, 25 jaar vrijwilliger zijn, 25 jaar wandelen, een speciale rolstoeltocht, de tweede editie van de BloesemRun én een Koninklijke Onderscheiding. Het feest kon niet op bij de jubileumeditie van de Bloesemtocht. Kees Roldanus, voorzitter van de stichting: “Het was weer een mooi wandelfeest vandaag met inderdaad veel speciale, feestelijke momenten. Voor mensen in een rolstoel hadden we eenmalig een rolstoelparcours, zodat ook deze doelgroep een keer kon genieten van het prachtige parcours en de gezellige sfeer. Wandelaars die al voor de 25ste keer meeliepen met de Bloesemtocht werden ’s middags in het zonnetje gezet in de veilinghal. Zij kregen een mooi aandenken als waardering voor hun trouwe deelname aan ons evenement waarbij ze al die jaren hebben bijgedragen aan het goede doel. Vrijwilligers die al 25 jaar betrokken zijn bij de organisatie van de tocht, zijn op woensdag 19 april al in het zonnetje gezet. Het is overigens een jaarlijkse traditie dat jubilerende vrijwilligers in de week voorafgaand aan de Bloesemtocht een oorkonde ontvangen voor hun verdiensten voor de Rode Kruis Bloesemtocht. Naast al deze speciale gebeurtenissen was het voor veel wandelaars waarschijnlijk een ‘gewone’ Bloesemtocht met gelukkig nog bloesem, heerlijk wandelweer, gezellige muzikale omlijsting en blije wandelaars. Ik ben ongelooflijk blij dat alles weer goed verlopen is.”

Zelf werd Kees Roldanus Koninklijk Onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zijn onderscheiding van Burgemeester Miranda de Vries tijdens een speciale gelegenheid op Landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt voor zijn jarenlange verdiensten voor de Rode Kruis Bloesemtocht. Na 16 jaar voorzitterschap neemt Kees Roldanus na deze jubilieumeditie van de Bloesemtocht overigens afstand van zijn rol als voorzitter.

Bloesemtochtweekend

Na de evaluatie van de 25ste editie in mei, begint de organisatie niet lang daarna aan de voorbereidingen van het volgende Bloesemtochtweekend. Want inmiddels is het evenement uitgebreid met een hardloopvariant. De BloesemRun op de vrijdagavond voorafgaand aan het evenement krijgt ook in 2018 een vervolg. De data voor 2018 zijn ook al bekend.Zet ze dus alvast in de agenda:

​Vrijdagavond 20 april: BloesemRun
Zaterdag 21 april: Bloesemtocht

Nog even nagenieten?

Bekijk foto’s en filmpjes van de 25ste editie van de Rode Kruis Bloesemtocht op onze Facebookpagine: www.facebook.com/NationaleRodeKruisBloesemtocht.