Het bestuur van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht heeft na uitgebreid overleg besloten om de 28e editie van de Bloesemtocht en 5e Bloesemrun ook in 2022 niet te gaan organiseren.

Het is een moeilijke beslissing waarbij we wandelaars, hardlopers en vrijwilligers opnieuw teleur moeten stellen. Het kost maanden om dit grootste ééndaagse wandelevenement en het hardloopevenement voor te bereiden. Het is reëel om te verwachten dat er in april 2022 nog altijd Corona maatregelen zullen zijn. Deze zijn niet te verenigen met ons evenement.

In 2020 en 2021 zijn de Bloesemtocht en de Bloesemrun ook al afgelast. Dit heeft veel impact gehad op zowel de organisatie, vrijwilligers en sponsoren, maar ook op onze wandelaars en hardlopers.

Bestuursvoorzitter Hans van Kranenburg: 

“Het zijn nog steeds onzekere tijden waarin geen enkele organisatie plannen kan maken voor de middellange termijn; de (financiële) risico’s zijn te groot. Gezien deze onzekerheid hebben wij besloten om de komende edities vroegtijdig te annuleren. Hierdoor weten wandelaars, hardlopers, vrijwilligers en sponsoren waar zij aan toe zijn. Wij willen en kunnen geen onnodige gezondheidsrisico’s nemen.”

Het bestuur vond dit een moeilijk besluit. Ieder jaar staan ruim 500 vrijwilligers klaar om er een mooie wandeldag en een uniek hardloop evenement van te maken. We hopen dat de situatie in 2023 rooskleuriger is en we dan wel onze mooie evenementen mogen organiseren in de prachtige Betuwe.

De volgende editie van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht staat gepland voor vrijdag 14 april (Bloesemrun) en zaterdag 15 april 2023 (Bloesemtocht).