Van der Heijden (62), woonachtig te Deil, vice-voorzitter van de Rode Kruis Bloesemtocht is gisteren benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.  

De Stichting Rode Kruis Bloesemtocht, die geheel gedragen wordt door vrijwilligers,  organiseert jaarlijks het grootste wandelevenement van Nederland. Van der Heijden is naast vice– voorzitter van het bestuur verantwoordelijk voor logistiek, materiaalvoorziening en catering. Sinds zijn toetreden in 2004 heeft hij een grote rol gespeeld in het professionaliseren van de organisatie en een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid en de uitstraling van het evenement. Mede door zijn inzet is de Bloesemtocht uitgegroeid tot het grootste eendaagse wandelevenement van Nederland. Zijn collega bestuurders roemen hem dan ook om zijn betrouwbaarheid en zijn pro-actieve houding. 

Tijdens de bestuursvergadering die gehouden werd op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, werd in aanwezigheid van gastheer Baron Frans van Verschuer en burgemeester Stoop nagedacht over de mogelijke invulling van de 28e editie van de Bloesemtocht in april 2021.  Voor Van der Heijden werd het gezelschap aan het einde van de vergadering plotseling aangevuld met een aantal comité voorzitters, genodigde relaties en uiteraard het gezin Van der Heijden.   

Burgemeester Servaas Stoop van de gemeente West-Betuwe hield een klinkende toespraak en overhandigde vervolgens de koninklijke onderscheiding aan Van der Heijden. Zijn vrouw Mieke, ook jarenlang samen mèt kinderen actief als vrijwilliger bij de Bloesemtocht, mocht de bijbehorende versierselen opspelden. Van der Heijden genoot van de aandacht en waardering en hoopt nog jarenlang zijn bijdrage aan de Bloesemtocht te kunnen leveren.