Geen wandelevenementen, maar vrijwilligers staan toch in het zonnetje

Sinds de coronacrisis hebben steeds meer mensen de voordelen van wandelen ontdekt. Wandelroutes en -paden zijn ongekend populair. Maar voor wandelevenementen is het – gezien de benodigde maatregelen – even pas op de plaats. Dat betekent niet dat degenen die de evenementen mogelijk maken vergeten worden. Want niet alleen de tochten, ook de vrijwilligers worden gemist.

Reden voor Provincie Gelderland om in samenwerking met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) symbolisch de vrijwilligers van de drie grootste Gelderse wandelevenementen tijdens een campagne in het zonnetje te zetten. Een gebaar dat geldt voor álle vrijwilligers die de vele wandeltochten mogelijk maken.

Nationale Vrijwilligersdag

Op maandag 7 december 2020 – Nationale Vrijwilligersdag – lanceren Provincie Gelderland en KWBN samen met de Airborne Wandeltocht, de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht en de Vierdaagse Nijmegen de campagne ‘Onze vrijwilligers zijn goud waard’. Juist in deze tijd willen de organisaties ook de vrijwilligers een hart onder de riem steken.

Onmisbaar

Verschillende vrijwilligers worden in 2020 en 2021 tijdens de campagne geportretteerd. Ook wordt duidelijk hoeveel werk zij verzetten om het voor de wandelaar mogelijk te maken onbezorgd van een wandeltocht te genieten. Daarnaast hopen de organisaties meer mensen enthousiast te maken om ook vrijwilliger te worden. Want als grote wandelevenementen over een tijdje weer georganiseerd mogen worden, zullen de vrijwilligers meer dan ooit onmisbaar zijn.