Overkapping voor Prezzent

De bewoners van de nieuwe woonlocatie van Prezzent aan de Willem de Zwijgerweg in Geldermalsen hebben het uitstekend naar hun zin, zeker nu er ook nog een mooie overkapping in de tuin staat. Dit werd mogelijk gemaakt met een bijdrage van de Rode Kruis Bloesemtocht.

Zaterdag 10 oktober werden Kees Roldanus, voorzitter van het bestuur van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht en Edwin Roos, vrijwilliger bij de Rode Kruis Bloesemtocht, hartelijk ontvangen om samen met de bewoners de overkapping officieel in gebruik te nemen. Nazomeren zit er dan misschien niet meer in, maar genieten van de herfstkleuren kan ook uitstekend op dit mooie plekje.

Bloesemtochtfonds
"Een deel van de opbrengst van de Bloesemtocht gaat naar het Bloesemtochtfonds. De vele vrijwilligers die zich ieder jaar weer inzetten voor een soepel verloop van de tocht kunnen een beroep doen op dit fonds voor een goed doel van hun keuze,” vertelt Kees Roldanus, “Edwin gaf aan dat hij een bijdrage aan de overkapping bij de nieuwe locatie van Prezzent een mooi doel vond en zo geschiedde.”

Hulp
“Cliënten van Prezzent zijn al enkele jaren een onmisbare hulp bij de voorbereidingen van de Bloesemtocht én tijdens de dag zelf”, vertelt Edwin Roos, verantwoordelijk voor de gang van zaken op de veiling, de startlocatie van de jaarlijkse wandeltocht. “Toen ik hoorde dat er nog een overkapping ontbrak op de nieuwe locatie leek me dat een mooie besteding vanuit het fonds.” Kees en Edwin werden enthousiast ontvangen door begeleider Nico van Tetrode en de bewoners.