Al vroeg werd bij de organisatie van de Rode Kruis Bloesemtocht duidelijk dat de geplande tocht in april van 2021 wegens Corona niet door kon gaan. Daar het doel van de Stichting is om geld te doneren aan het Rode Kruis, heeft het bestuur en de werkgroepen nagedacht over een alternatief. En zo werd het  De Rode Kruis Bloesemmaand geboren.

Opbrengst Rode Kruis Bloesemmaand

De ‘Rode Kruis Bloesemmaand’ was een maand waarbij we iedereen in Nederland opriepen om dit jaar gedurende de maand april, in de eigen omgeving te gaan wandelen. Het gedoneerde geld ging naar de ondersteuning van twee hartverwarmende acties van het Rode Kruis om mensen te helpen die zich tijdens de corona periode eenzaam voelden en hulp nodig hadden: de ‘Rode Kruis hulplijn’ en het ‘Let op elkaar-netwerk’ .

 

We zijn dan ook heel blij dat we de opbrengst van de Rode Kruis Bloesemmaand bekend kunnen maken!  Dit jaar hebben we het prachtige bedrag van € 45.916,- aan het Rode Kruis kunnen doneren.
Het Rode Kruis is de Stichting hiervoor zeer dankbaar. Mede door deze bijdrage heeft het Rode Kruis 33.886 telefoontjes kunnen beantwoorden en heeft zij 8100 praktische hulpvragen kunnen oplossen.

Reserveer in uw agenda

Het bestuur is heel blij en trots op het behaalde resultaat; er gaat ons echter niets boven een live evenement. Een aantal comités is al weer aan de slag gegaan met de organisatie van de 5e Bloesemrun en de 28e Bloesemtocht die volgend jaar weer live zullen plaatsvinden, als de omstandigheden het toelaten.

Het bestuur hoopt dan ook van harte dat zij op 22 en 23 april 2022 weer duizenden wandelaars, hardlopers, vrijwilligers en sponsoren in de Betuwe kan verwelkomen. En zij nodigt iedereen uit deze data in de agenda’s te reserveren. Hou de nieuwsbrief en de website in de gaten voor de actuele informatie.