Speciale rolstoeltocht voor jubileumeditie

Ter gelegenheid van de 25ste editie van de Bloesemtocht op zaterdag 22 april, wordt dit jaar een gedeelte van het parcours opengesteld voor mensen in een rolstoel. Zo kan iedereen dit jaar genieten van de unieke sfeer van de Bloesemtocht én de prachtige bloesem.

Mooie route

De rolstoeldeelnemers starten tussen 12.30 en 13.30 uur vanaf de Krooiweg in Deil en volgen een geheel verhard parcours van ongeveer 3 kilometer naar het veilingterrein in Geldermalsen. Het grootste gedeelte van de route volgen de rolstoeldeelnemers het reguliere parcours van de Bloesemtocht. Uiteraard krijgen alle deelnemers een medaille!

Speciale jubileumeditie Bloesemtocht

“Het openstellen van een gedeelte van het parcours voor rolstoelers doen we in het kader van ons 25ste jubileum dat de Bloesemtocht dit jaar viert”, zegt Remco Kaijen, bestuurslid van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. “We wilden iets doen voor de mensen waar we al jaren geld voor inzamelen. Want met alle edities van de Bloesemtocht hebben we een mooie bijdrage opgehaald voor de steun aan chronisch zieke, gehandicapte en vereenzaamde mensen in onze samenleving. In 2016 was dit maar liefst € 80.000,-. Dit jaar kunnen mensen in een rolstoel dus ook genieten van het prachtige parcours en de gezellige sfeer van de Bloesemtocht. In het kader van het jubileum wordt dit jaar ook de 2de editie van de BloesemRun georganiseerd én komt het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee de wandeltocht muzikaal omlijsten.” Dit korps speelt normaliter alleen tijdens militaire plechtigheden bij de Koninklijke Marechaussee en verzorgt de muziek bij Defensie- en staatsaangelegenheden. “Wij zijn natuurlijk zeer verheugd dat het korps heeft toegezegd bij de 25ste Bloesemtocht op te treden.”

Tickets

Deelname aan de rolstoeltocht van de Rode Kruis Bloesemtocht op zaterdag 22 april is uitsluitend voor handbediende rolstoelen. Deelname is gratis voor de rolstoeler en een begeleider. Vanwege de veiligheid is er een maximum aantal deelnemers, daarom moeten voorafgaand tickets besteld worden. Dit kan via deze link.