Oost-30

Parcours Oost voert na de oversteek over de Linge door de vele bloeiende boomgaarden langs de oevers van de Linge en de Korne naar de schilderachtige Oranjestad Buren en het pittoreske Erichem en via een prachtig natuurgebied richting Tricht. Het parcours kent onverharde, half verharde en verharde delen. Op deze route mag u ook met de zogeheten poles voor nordic walking lopen. Vanaf de start loopt u het eerste stuk samen met 'gewone' wandelaars. Dat deel mag u de poles niet gebruiken. Op de gehele 30-kilometer route van parcours Oost mogen ook de 'gewone' wandelaars meegenieten van deze mooie route.

Muziek onderweg

Wilt u weten welke muziek u langs de route treft? Bekijk hier het muziekprogramma.

Even uitrusten?

Onderweg komt u langs diverse rustposten. Zo treft u in Buurmalsen een rustpost bij dorpshuis Ons Eigen Gebouw, in Buren kunt u even uitrusten bij post 't Wilgje en ook in Tricht is het dorpshuis ingericht als post Tricht. U eindigt uw wandeltocht bij de Veiling vanwaar u ook gestart bent. Het restaurant en de terrassen bij de Veiling blijven open tot 19.00 uur. En ook de muziek stopt hier niet voor 19.00 uur! 

De Veiling+
Bij de Veiling zijn alle voorzieningen aanwezig. Toilet, hulpverlening en een diversiteit aan horeca is aanwezig, allen verzorgd door Albron. Verder staan er diverse sponsoren met producten en/of informatie en kunt u er op het terras (zowel binnen als buiten) genieten van muzikale omlijsting.

Ons Eigen Gebouw+
Een sanitaire stop of wat lekkers voor bij de koffie of lunch? In Buurmalsen is het altijd gezellig en zijn veel vrijwilligers in touw om voor u een assortiment aan lekkers aan te kunnen bieden.

Post 't Wilgje+
Deze post is ingericht op outdoor activiteitencentrum 't Wilgje, gelegen op een prachtige locatie vlakbij het pittoreske stadje Buren en tegen een natuurreservaat aan. U kunt hier iets eten en drinken.

Post Tricht+
Hier kunt u heerlijk even uitrusten op het terras of op het grasveld voor het dorpshuis. Ook kunt u er genieten van allerlei (Betuwse) lekkernijen. 

 

+ Op deze posten is hulpverlening aanwezig. Op deze posten is tevens een AED aanwezig. Verder zijn er op alle rustposten professionele hulpverleners aanwezig die uw eventuele blaren kunnen verzorgen en staan op en rond het parcours (motor)ambulances paraat.

Afstand: 
30Km
Geschikt voor: 
Wandelaars
NordicWalkers
Start: 
07:00
Eind: 
11:00

Parcours: