West-8

Parcours West voert over het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, ook wel het openlucht museum van de Betuwe genoemd. De 8-kilometer route gaat via het landgoed langs de zuidelijke oever van de Linge, via de Deilsedijk, terug naar de veiling.

Muziek onderweg

Wilt u weten welke muziek u langs de route treft? Bekijk hier het muziekprogramma.

Even uitrusten?

Er zijn diverse rustposten onderweg. Zo komt u langs de Hoenderik in Tricht, post Kievit in Deil, Gasterij de Os en Paard In Deil en uiteindelijk eindigt u weer bij de Veiling. Het restaurant en de terrassen bij de Veiling blijven open tot 19.00 uur. En ook de muziek stopt hier niet voor 19.00 uur! 

De Veiling+
Bij de Veiling zijn alle voorzieningen aanwezig. Toilet, hulpverlening en een diversiteit aan horeca is aanwezig, allen verzorgd door Albron. Verder staan er diverse sponsoren met producten en/of informatie en kunt u er op het terras (zowel binnen als buiten) genieten van muzikale omlijsting.

De Hoenderik
Op Fruitbedrijf de Hoenderik in Tricht zijn diverse agro-toeristische activiteiten. De Hoenderik is dan ook echt een fruitbeleving in het hart van de Betuwe.Tijdens de Rode Kruis Bloesemtocht is het fruibedrijf omgetoverd tot groot terras en hier kunt u genieten van overheerlijke zelfgebakken appeltaart.

Post Kievit+
De grootste post, aan de Lingedijk vlak bij de uiterwaarden van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Op Kievit komen diverse afstanden bij elkaar, het is daar op een gezellige manier, een drukte van belang. Er is volop catering en er zijn uitgebreide sanitaire voorzieningen. Uiteraard ontbreekt de muziek ook hier niet. Bovendien is hier uitgebreide hulpverlening aanwezig. Post Kievit heeft door de grote tent en presentaties van de Landmacht een extra ’groene tint’.Vanuit post Kievit loopt u via het landgoed Noordenhoek richting Deilsedijk.

Gasterij de Os en het Paard
Aan de dijk in Deil, op weg naar de finish, is in het voormalige raadhuis, annex bankkantoor van de vroegere Boerenleenbank, het fraaie hotel-restaurant gevestigd. Op het terras zijn gezellige zitjes ingericht en wordt gevarieerde muziek ten gehore gebracht.

+ Op deze posten is hulpverlening aanwezig. Op deze posten is tevens een AED aanwezig. Verder zijn er op alle rustposten professionele hulpverleners aanwezig die uw eventuele blaren kunnen verzorgen en staan op en rond het parcours (motor)ambulances paraat.

Afstand: 
8Km
Geschikt voor: 
Wandelaars
Start: 
09:00
Eind: 
14:00

Parcours: