Vacature: voorzitter comité Logistiek & Materialen

Wandelend het goede doel steunen. De Rode Kruis Bloesemtocht is in 25 jaar uitgegroeid tot een fenomeen op wandelsportgebied en ontwikkelt zich nog altijd door. Zo maakt sinds 2016 de Bloesemrun officieel deel uit van het ‘Bloesemtochtweekend’. Zo’n prachtig evenement kan alleen bestaan door de inzet van veel vrijwilligers. 

Wil jij je ook inzetten voor het goede doel en heb jij goede coördinerende en communicatieve vaardigheden en houd je van het werken met mensen? Lees dan zeker verder. 

Het bestuur van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht zoekt een voorzitter voor het comité Logistiek & Materialen. 

Het comité Logistiek & Materialen bestaat uit een voorzitter en circa 35 medewerkers die in een prettige sfeer samen zorgen voor het tijdig beschikbaar stellen van benodigde materialen en diensten aan de overige 13 comités. De voorbereidingen van dit comité starten in november met maandelijkse interne overleggen met een vaste kern van circa 15 collega-vrijwilligers. Tot medio februari ligt het accent op de inventarisatie van de benodigde materialen en diensten; van medio februari tot eind maart op het verkrijgen van de aangevraagde middelen en het organiseren van de werkzaamheden de week voorafgaand aan de Rode Kruis Bloesemtocht tot de week erna. In april is het Bloesemtochtweekend en in mei is er een afsluitende evaluatiebijeenkomst. 

Veel taken zijn verdeeld in afzonderlijke groepen met een eigen aansturing. Hierdoor zijn de taken van de voorzitter vooral algemeen coördinerend en het samenwerken met de voorzitters van de overige comités. Je werkt onder de bestuursverantwoordelijkheid van het bestuurslid Logistiek, die je informeert over ontwikkelingen en bestuursbeslissingen en je desgevraagd adviseert en ondersteunt. 

Taken 

* Als voorzitter ben je als contactpersoon voor het bestuur de schakel tussen beleid en uitvoering. 

* Je coördineert de interne werkzaamheden binnen het comité Logistiek & Materialen en draagt zorg voor de externe afstemming met de voorzitters van de overige comités en het bestuurslid Logistiek. 

* Je zoekt samen met de collega-medewerkers naar mogelijkheden om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken met behoud van een goede sfeer. 

* Je stuurt de deelverantwoordelijken binnen het comité Logistiek & Materialen aan en houdt alle medewerkers geïnformeerd en gemotiveerd. 

* Je bent van huis uit “hands on”, maar kan werkzaamheden ook probleemloos delegeren. 

Functieprofiel 

* Je beschikt over goede coördinerende en communicatieve vaardigheden. 

* Je hebt in de periode van november tot en met mei regelmatig tijd om je in te zetten. 

* Je woont in de Betuwe. 

* Logistieke ervaring is gewenst maar niet noodzakelijk. 

Interesse?

Heb jij interesse in de functie? Neem dan via mail contact op met Roland van der Heijden e-mail: rvanderheijden@rodekruisbloesemtocht.nl